Виктория ограничава до 15 души броя на хората, които могат да се събират на закрито и въвежда задължително носене на маски

Австралия ще посрещне новата година с още по-строги ограничения за придвижване и събирания.

Два от най-големите щата в държавата-континент се борят да спрат разпространението на COVID-19 в столиците си.

Виктория ограничава до 15 души броя на хората, които могат да се събират на закрито и въвежда задължително носене на маски.

Южна Австралия пък затваря границата си с Нов Южен Уелс. Преминаването ще бъде разрешено само за жители на щата, които се завръщат по домовете си и за служители на първа линия.

В НОВОГОДИШНАТА НОЩ: Без големи събирания на хора в Сидни

Ограничения за Нова година - Австралия въвежда още по-строги мерки в 2 щата

"От 5 часа тази вечер ограничаваме броя на хората, които могат да се събират в частни домове от 30 на 15. Ако планирате парти довечера, трябва да намалите броя на гостите си от 30 на 15. Извиняваме се на хората, които вече са направили плановете си, които очакват събиранията в домовете си или в тези на приятели, но това е необходима стъпка", обясни Джасинта Алан, премиер на щата Виктория.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.