След среща с коронавируса то започва живота си отначало

Тя е оперна певица – вече известна и като една от най-тежко преболедувалите майки-героини. Той е уважаван лекар, изправен пред най-жестокото изпитание – да не може да прегърне жена си и детето си. След смъртоносна схватка с COVID-19 семейство Фирузи започва живота си отначало.

СЛЕД ВАКСИНАТА: Разказите на първите имунизирани

Млади, успели, амбициозни хора. Колоритни и различни – Бахрам е с ирански корен, работи като ортопед-травматолог в УМБАЛ „Света Анна” в София. Дайана е наполовина рускиня, ухажвана от сцената. Съдбата ги среща преди 5 години. 

„Предложи ми брак през април 2019-а в Париж”, споделя Дайана.

„Стигнахме до Айфеловата кула, като бях решил да ѝ предложа там. Тогава имаше проверки с металотърсачи на няколко нива. Пръстена държах в джоба си и си мислех, че като преминавам през проверките изненадата ще се развали. Зад мен бяха едни двойки не знам от къде, не ги познавам, никога не съм ги виждал. Просто помолих една жена, извадих пръстена от джоба си, погледнах я и без думи ме разбра. Бях много щастлив, че всичко мина гладко”, разказа Бахрам.

Как майката на Марта Вачкова пребори COVID-19

Следва красива и пищна сватба с много гости. Има щастие и планове за бъдещето. Всичко това се случва още преди целият свят да научи колко коварен може да бъде COVID-19 и да преобърне милиони съдби.

„Точно на Благовещение разбрахме, че чакаме детенце. Малко преди това беше затварянето на цялата държава - на 13 март”, каза Дайана.

При вида на всеобщото объркване и паника щастието бързо отстъпва място на предпазливостта. „Взехме решение с оглед на това, че той е лекар, да се отделим за известно време. Може би 3-4 месеца аз бях при родителите си в Созопол”, допълва още оперната певица.

„Повечето месеци от бременността бяхме разделени, защото аз продължавах да работя в болницата”, посочи ортопедът.

99-годишна жена от Троянско пребори COVID-19

Радостта от бременността се споделя между майка и баща онлайн. Дайана и Бахрам изживяват мечтата си от разстояние. Той ходи до морето няколко пъти, като всеки път преди това си прави PCR тест. Всичко в името на това тя да остане здрава. До септември, когато решава да се прибере в София. 

„Исках поне няколко месеца от бременността да бъдем заедно и да изживеем двамата цялата тази емоция. Очаквахме, че ще бъде красива, но нещата се случиха по малко по-различен начин”, обясни Дайана.

Една вечер Бахрам се прибира по-уморен от болницата, отколкото обикновено. Малко по-късно вдига и температура.

„Естествено - първата ми мисъл беше, че съм заразен с коронавирус. Най-големият кошмар за мен беше, сигурността ми, че и тя е заразена, защото живеем заедно”, добави Бахрам.  

Тогава кошмарът се превръща в реалност. „Няколко дни след това и аз вдигнах температура 38. Така започна при мен”, споделя певицата.

Цялата драматична история на семейство Фирузи гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.