Португалия поема председателството на Съвета на ЕС за четвърти път

До края на януари държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще заседават отново онлайн, за да обсъдят общите действия срещу пандемията. Това съобщи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на пресконференция в Лисабон по повод началото на португалското председателство на Съвета на ЕС.

Екип на СЗО заминава за Китай, за да проучи произхода на COVID-19

Надяваме се в следващите часове да има одобрение за втора ваксина в ЕС, добави той. По-рано днес Европейската агенция по лекарствата съобщи, че утре ще обсъди даването на одобрение за ваксината на "Модерна". В съобщението се отбелязваше, че все още от производителя се очакват данни, необходими за окончателната оценка.

Португалия поема председателството на Съвета на ЕС за четвърти път, отбеляза премиерът Антониу Коща. Той посочи, че до края на юни председателството ще се стреми към укрепване на отношенията със САЩ, Латинска Америка и Африка. По неговите думи се очаква до средата на годината да се състои среща ЕС-Индия, както и да продължи работата по договарянето на търговски споразумения с Австралия и Нова Зеландия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА