От ПСС предупреждават, че опасността от лавини днес е изключително висока

Поредна спасителна акция в планината. Лавина падна до 25-годишен сноубордист. Младият мъж влязъл в забранена зона, но се оказал заобиколен от лавини. Успял да повика помощ, а спасителите го извели по стръмен склон, рискувайки и собствения си живот.

Спасиха сноубордист след лавина в Пирин (ВИДЕО)

„Категорично не се прави така. Увлякох се от хубавите условия. В един момент взе да става много трудно и се появи лавина, която бе предизвикана от друг човек. Акцията на спасителите беше много добра и аз съм изключително благодарен за техните усилия“, каза сноубордистът.

Той добави, че спасителите трябва да се слушат и хората да си направят изводи от инциденти като този.

Възможни са лавини в района на Банско

„За щастие момчето беше в добро състояние и осъзнаваше какво се случва. Той целенасочено е излязъл от пистите и е карал свободно в така наречената „пудра“. Намерихме го в доста рисков район, където има много скали. Улеите там са смъртоносни“, казват от спасителната служба.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.