Патриарх Кирил призова вярващите да спазват всички мерки и изисквания

Неверието в коронавирусната пандемия и пренебрегването на предпазните мерки са също тъй смъртоносно опасни като неверието в Бога. Това заяви днес в проповед след богослужение в храма "Христос Спасител" в Москва патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил, предаде ТАСС.

Руският патриарх Кирил е под карантина

По време на пандемия обикновеното невнимание може да стане причина за експлозивно разпространение на вируса, предупреди Кирил. Патриархът прикани вярващите да спазват "всички изисквания и предписания (. . .) на модерната медицина", да не забравят за предпазните мерки при посещения в храмовете и да отделят повече време за семействата си.

Сръбският патриарх Ириней загуби битката с COVID-19

В послание към архиереите, йереите, дяконите, монасите и всички вярващи предстоятелят на Руската православна църква призова духовенството и миряните около Рождество - 7 януари по нейния календар, да правят дарения за благотворителни цели, да подпомагат страдащите от коронавирусната инфекция и да се молят за медицинските служители.

И Руският патриарх призова за църковни служби без миряни

"Нека помним, че никакви проблеми не могат да сломят духа на човек, ако той пази жива своята вяра и се осланя за всичко на Бога. И затова нека приемем без ропот и сполетелите ни изпитания", се казва в посланието, качено днес, малко преди Бъдни вечер по Юлианския календар, на сайта на църквата.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА