Време е да спре тази безсмислена война, категоричен е той

Вежди Рашидов призова президента Румен Радев да спре с нападките срещу държавността, защото те не му правят чест, предаде Дарикнюз.

Ето какво пише още Рашидов в позиция, изпратена до медиите:

Изумен съм от продължаващата полемика между президента и премиера и досега се въздържах от категорична позиция, но виждам, че нещата минават всякакви граници, а това води до деморализиране на държавата. Свидетели сме как близо четири години българският президент, без да е направил нито едно послание към българския народ като държавник, като носител на мъдростта, като обединяващ фактор , все повече е обзет от една фиксация, която се е превърнала в политическо поведение, във водене на странни войни.

Вече сме свидетели и на явни нападки и безпочвени обвинения и намесване на името на президента на Турция, който е приятел на България. Благодарение на националноотговорната политика на премиера Борисов днес българският народ живее спокойно. Нима забравихме страха от бежанската вълна?

А сега ще попитам президента Радев: Бойко Борисов ли седеше на масата на Реджеп Ердоган по време на инагурацията му в Анкара или самият той - Румен Радев? Аз бях на съседната маса. Именно затова моля президента Радев да не си позволява толкова лесно да подхвърля имена на президенти на която и да е друга държава. И най-малкото на президента на Турция, който е приятелски настроен към България. Време е да спре тази безсмислена война, защото предстоят избори и българското общество трябва да може да направи своя свещен избор по най- демократичен начин.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.