Мнозина американци няма да могат да присъстват на церемонията във Вашингтон заради пандемията

Встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън ще бъде под надслов "Обединена Америка", съобщи ръководителят на Комитета по встъпване в длъжност на президента Тони Алън. Тази тема "отразява началото на ново национално пътешествие, което възстановява душата на Америка, обединява страната и създава път към по-светло бъдеще", се казва в съобщението на комитета.

ЩУРМЪТ НА КАПИТОЛИЯ: Заведени са най-малко 25 дела за вътрешен тероризъм

След полагането на клетва Байдън, новоизбраният вицепрезидент Камала Харис и съпрузите им ще положат венец на гроба на Незнайния воин в националното гробище в Арлингтън, където към тях ще се присъединят бившите президенти Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън и съпругите им.

Доналд Тръмп ще пропусне встъпването в длъжност на Байдън, а вицепрезидентът Майк Пенс и съпругата му ще присъстват.

Спад със 7% на акциите на Twitter след блокирането на Тръмп

На церемонията във Вашингтон ще бъдат издигнати 191 500 знамена на САЩ и ще бъдат включени 56 стълба светлина - по един за всеки щат и територия на САЩ. Полето от знамена ще символизира "американците, които не може да пътуват" до Капитолия, за да присъстват на полагането на клетва на Байдън заради коронавирусните ограничения.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА