Председателят на НС Цвета Караянчева се обърна с призив към депутатите

Старт на новия политически сезон. След 3 седмици ваканция депутатите отново се върнаха на работа. На прага на парламентарните избори, народните представители отправиха послания, касаещи прозрачността и провеждането на вота.

Очаква се да стане ясно дали от ГЕРБ ще внесат своя законопроект, с който се предлага карантинирани и болни граждани да могат да гласуват на предстоящите избори с мобилни урни.

В началото на парламентарното заседание нов народен представител се присъедини към редиците на "Обединени патриоти." Георги Александров застава на банката на загубилия битката с COVID-19 Валентин Касабов.

С химните на България и на ЕС започна последната сесия на 44-то Народно събрание

А председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се обърна с призив към депутатите в началото на новия и последен за този парламент политчески сезон. "Избягвайте внушенията към манипулация на изборите", прикани тя.

А заради кризисната ситуация, предизвикана от лошото време, на заседанието на парламента предстои да ще бъдат изслушани 4-има министри от кабинета.  Междувременно продължава отводняването на къщите в Софийско. В село Мировяне около 30 имота останаха под вода след обилните валежи.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.