Ако загуби, тя и отчужденият ѝ баща ще трябва да се изправят един срещу друг, за да дадат показания

Получилото широк отзвук дело на Меган Маркъл срещу британска издателска група за накърняване на неприкосновеността и авторските й права се връща в съда във Лондон днес, предаде Франс прес.

Меган, която заедно със съпруга си принц Хари води публична война с някои медии, съди издателите на "Мейл он сънди", "Дейли мейл" и "МейлОнлайн".

Бившата актриса твърди, че издателите от "Асошиейтед нюзпейпърс" са накърнили неприкосновеността на личния й живот и са нарушили правата й за защита на данните и авторските й права, като са публикували откъси от писмо до отчуждения й баща Томас Маркъл, датиращо от август 2018 г.

Съдия Марк Уорби уважи отправеното по-рано искане на Меган за отлагане на процеса. Правният й екип поиска "съкратено съдебно решение", което според закона позволява делото да бъде разрешено без същински съдебен процес.

Ако след двудневното разглеждане на искането съдия Уорби се произнесе в полза на Меган Маркъл, случаят ще приключи без право на обжалване. Ако загуби обаче, вероятно ще трябва да се изправи срещу отчуждения си баща, за да дадат показания.

Хари и Меган напускат социалните мрежи

Уорби се произнесе срещу кралската особа на предварителното изслушване миналата година, зачерквайки елементи от иска.

Меган Маркъл твърди, че репортерите са действали "нечестно и недобросъвестно" и "умишлено са разровили и разпалили конфликт" между нея и баща й. Според херцогинята на Съсекс те имат "очевиден дневен ред за публикуване на натрапчиви или обидни истории", които "имат за цел да я изобразят във фалшива и нанасяща вреда светлина".

"Асошиейтед нюзпейпърс" на свой ред твърдят, че Меган Маркъл е искала да използва въпросното писмо "като част от медийна стратегия", както й че е разкрила подробности около него на авторите на биографичната книга "Да намериш свободата", за да представят нейната версия за събитията в по-благоприятна светлина.

Принц Уилям призова всички британци да се ваксинират (ВИДЕО)

Меган Маркъл и принц Хари отричат, че имат участие в публикуването на книгата.

Херцозите на Съсекс понастоящем живеят със сина си Арчи в САЩ, където учредиха благотворителна фондация.

Адвокатите на Меган Маркъл, съпругата на британския принц Хари, поискаха от съда да се произнесе без процес в нейна полза за накърняване на неприкосновеността на личния й живот по делото, което тя води срещу таблоид, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Аргументът на адвокатите е, че издателят няма перспективи да спечели.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.