Много семейства от града са притеснени

Цяла седмица без ток остават абонати в София и областта. Електричеството ще бъде прекъсвано по няколко часа на ден, заради планови ремонти и подмяна на електромери.

Румен Бахов бе в Костинброд при семейство с две деца, които учат онлайн. Родителите им са силно притеснени, че освен на тъмно и студено, заради спирането на тока децата им може да останат и без срочни оценки.

„Ние се отопляваме на газ, но е нужно и електричество, за да работят уредите. Детето учи вкъщи и предстоят оценки за края на първия срок. Учителите казват, че няма основание то да не посещава часовете и това да бъде оправдано“, разказва семейството.

Друг мъж от Костинброд също е в тази ситуацията. Разказва, че за да се отоплява качва децата си в автомобила и се разхожда из града.

„Не знам какво ще се случи ако ни спрат тока за цяла седмица. Имаме две деца, едното е бебе“, допълва той.

От дружеството казват, че това са планирани ремонти и те трябва да се случат.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.