В района на село Градево има сериозно свличане на земна маса

Свлачище застрашава пътя Симитли-Банско. Късно снощи беше съобщено за подкопан участък в района на Градево. Земна маса се е свлякла в близката река и така част от настилката на пътя е останала да виси във въздуха.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

Засегнати са и част от металните подпори на мантинелата. Опасното място е обозначено с лента, но движението не е спряно. От Пътното управление обаче призовават шофьорите да бъдат внимателни и да преминават със съобразена скорост.

 СВЛАЧИЩЕ КРАЙ БЛАГОЕВГРАД: Скали и пръст повредиха сграда

 

 

Спешното укрепване на пътя започна още преди обед. От Областното пътно управление обясниха, че това ще бъде временно решение до пролетта. След това ще се предприеме цялостен ремонт.

Свлачището се е активирало след проливните дъждове. Местните жители се опасяват, че целият земен пласт, покрай пропадналия участък, може да се откъсне.

„Ако има още един силен дъжд, предполагам, че ще се разруши пътят”, коментира един от живеещите в района.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.