„Използването на непропорционална сила противоречи на поетите от Руската федерация ангажименти за зачитане на човешките права", посочи тя

„Осъждаме за пореден път насилственото задържане на мирно протестиращи привърженици на Алексей Навални. Използването на непропорционална сила противоречи на поетите от Руската федерация ангажименти за зачитане на човешките права.“ Това знаписа вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в личния си профил в Twitter.

Днес в Русия отново беше ден на протести с искане за освобождаване на опозиционния лидер Алексей Навални. В десетки градове из страната са задържани над 500 души.

НАПРЕЖЕНИЕ В РУСИЯ: Бой с палки и хиляди арестувани по време на протестите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Центърът на Москва беше блокиран и бяха въведени извънредни мерки за сигурност. Спрян беше достъпът до централните улици на града, а седем метростанции бяха затворени. Властите отправиха строго предупреждение срещу участието в протестите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.