Вчера той намушка 2-годишното си момиченце

Досега не са получавани сигнали за насилие в семейството на убитото дете в Севлиево. Това обяви на брифинг в петък Борислав Муеров, директор на ОД МВР-Габрово. На бащата, който е основен заподозрян за тежкото престъпление, ще бъдат направени експертизи, за да се установи психичното му състояние.

„Знаем, че мъжът е имал психически срив на 17 януари. Тогава са извикали спешна медицинска помощ и е бил откаран в психиатрия. След това е бил изписан на домашно лечение. Няма данни досега да е боледувал от психични разстройства. Също така не е имал разрешение за носене на огнестрелно оръжие”, поясни Муеров. 

Баща уби с нож двегодишното си дете

За мъжа се знае, че работи като ведомствен охранител. Не е познат на полицията и няма криминални регистрации. Съпругата му и другото му дете ще получат психологическа подкрепа. Те са настатени в защитено жилище. 

Сигнал за престъплението е получен от съсед на 4 февруари в 12.30 ч. „Веднага е изпратен патрулен екип, който установява в спално помещение дете в безпомощно състояние, което е на приблизително 2-годишна възраст. В съседната стая е намерен и бащата. Екип на Спешна помощ е установил смъртта на детето. Бащата е бил с порезни рани в областта на китките и глезените. Бил е в неадекватно състояние и е транспортиран в болницата в Габрово. След това отново е настанен в психиатричната болница в Севлиево”, каза още Борислав Муеров.

Иззети са множество веществени доказателства. Работата по случая продължава с набиране на информация от всички роднини, свидетели, съседи и колеги на бащата. 

Патрулен автомобил цял ден и цяла нощ охранява дома, в който се е разиграла кървавата драма.

Психиатър за трагедията в Севлиево: Мъжът, убил детето си, е бил с тежка психоза

„Голяма трагедия! Познавах повече майката, защото излизаше с детето, когато е хубаво времето”, разказа една от съседките.

Според психиатри само съдът е този, който може да задължи човек в депресивно състояние да се лекува принудително.

„В един момент, ако заяви, че не иска да остава в психиатрия, никой не може с пръст да го пипне. Той може да каже, че не желае и медикаменти. Това е хотелски престой. Ако се откаже от интензивна грижа и се подпише за това, че не желае да бъде лекуван, никой не може да го принуди, защото се нарушават човешките му права”, коментира психиатърът д-р Веселин Гелев.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.