Те са обвинени за експлоатиране и принуждаване към живот в робски условия на сънародниците им

Италианските власти арестуваха двама българи, майка и син на 65 и 39 г., за експлоатиране на техни сънародници като просяци, предава в.”Кориере дела сера”, цитиран от "24 часа".

Двамата набирали жертвите си в София, а след това те пристигали в Милано. Споразумението предвиждало те да просят и да делят с организаторите печалбите си наполовина.

Като пристигнали в Милано обаче си дали сметка, че им били отнемани всички изпросени пари, както и документите.

Всеки събирал между 20 и 100 евро на ден. Единият обучавал жертвите си как да просят и им давал и по едно куче. Всеки си имал точно определено място - до спирка на метро, бар, хлебарница, супермаркет. Спели в изоставена къща.

ТРАГЕДИЯ: Българин уби съпругата си и се самоуби в Германия (ВИДЕО)

За да разгадаят как действал рекетът, полицаи наблюдавали групата от седмина български просяци двайсетина дни. След това ги отвели в полицейския участък и завели дела срещу тях за малтретиране на кучета.

После арестували и експлоататорите - майката и синът. Те са обвинени за експлоатиране и принуждаване към живот в робски условия на сънародниците им. Намират се в затвора “Сан Виторе”. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
Източник: 24 часа