Недоволство след множество аварии в столичния квартал „Младост“

Жители на столичния квартал „Младост“ ни сигнализираха, че от септември месец досега често остават без парно и топла вода. По думите им през няколко дни в района се извършват ремонтни дейности на тръбите. 

„В петък нямаше парно и топла вода около 20 часа. Мерки бяха взети много късно. Работата започна едва вечерта. Това нещо се повтаря от 15 години по няколко пъти в годината. В зимните месеци се случва минимум по два пъти“, разказват жители на квартала.

„Това е симптоматика. Сега говорим за отделен случай, но в другите райони на града също се случват такива внезапни действия. Ние говорим за този изкоп, но обърнете внимание на пътната настилка. Ние сме един ярък пример, но ситуацията на други места е сходна“, разкава журналистът Елена Поптодорова.

От "Топлофикация-София" казват, че тази мрежа е изградена през 70-те години и това е причината за честите аварии. Критичният участък ще бъде подложен на цялостен ремонт след зимния сезон.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.