Прекъснати бяха фериботни връзки в Истанбул

Трима души са пострадали при бурята, разразила се в Истанбул снощи, съобщава Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации /АФАД/, цитирана от Анадолската агенция.

Близо 200 съборени покрива, 13 изкоренени дървета и около 200 повредени автомобила е равносметката за щетите, нанесени от силния вятър. 

Кадри от охранителна камера показват как човек се спасява по чудо от отломки, съборени от ураганния вятър. Мъж се опитва да се прикрие от порива на вятъра, когато е поканен от собственик на магазин да влезе вътре. Секунди по-късно там, където е бил, се стоварват дъски и ламарини. 

 

Видео: Ройтерс

В резултат на лошото време бяха прекъснати и някои фериботни връзки в града, съобщиха операторите на услугите.

Компанията за морски автобуси в Истанбул, чиито плавателни съдове осъществяват връзката по море между различни дестинации в и извън града, обяви, че е анулирала някои курсове, включително между окръзите Истанбул и Бурса.

Истанбулските градски линии, управлявани от общината на града, също са отменили някои курсове заради силния вятър.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА