Властите отмениха част от противоепидемичните мерки

Бум на туристи в ски курортите в Полша, след като властите отмениха част от противоепидемичните мерки.

В началото на уикенда полските ски курорти, отчетоха засилен интерес към лифтовете и хотелите. В някои от тях дори  не останаха свободни места, защото всичко вече е резервирано.

За засиления интерес към зимните туристически центрове допринасят също утрешният празник на Свети Валентин и състезание по ски скокове в региона. Съобщава се и за големи задръствания по пътищата, водещи към курортите.

От вчера в Полша хотелите и къщите за гости могат отново да приемат туристи. Условието е да не бъдат заети повече от 50% от стаите. Преди седмица правителството реши от 12 февруари за две седмици пробно да отвори хотелите, кината и театрите, откритите спортни обекти и басейните. Според експертите  е постигната „крехка стабилизация” в броя на новозаразените с коронавируса.

Ресторантите и питейните заведения обаче остават затворени.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.