Пхенян официално не е потвърдил нито един случай на COVID-19

Севернокорейски хакери са се опитали да откраднат информация за ваксината срещу COVID-19 на Pfizer. Това съобщава вестник „Дейли мейл”, позовавайки се на информация на разузнавателните служби на Южна Корея.

СЗО одобри ваксината на AstraZeneca срещу COVID-19

На фона на пандемията, блокирала целия свят, кибершпионажът срещу здравни служби, учени, разработващи ваксини и фармацевтични компании зачестява. Според Сеул германската компания също е станала жертва на хакерски атака с цел да се откраднат данни за производството на препарата.

Още 68 потвърдени случая на британския вариант на COVID-19 у нас (ВИДЕО)

Южнокорейското разузнаване не даде подробности за това кога е станала атаката и дали е била успешна. През миналата година хакери на Пхенян се опитаха да разбият системата на най-малко 9 компании, произвеждащи лекарствени препарати, санитарно-хигиенни материали и медицинско оборудване като Johnson & Johnson, Novavax и AstraZeneca.

Очаква се Пхенян да получи близо 2 милиона дози от ваксината на AstraZeneca-Oxford до юни, въпреки че официално страната не е регистрирала нито един заразен с вируса на своя територия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.