За последната седмица има 12% ръст на хоспитализираните с COVID-19 у нас

"От изпратените 98 съмнителни проби за британския щам на коронавируса, 68 са положителни". Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на среща при премиера Бойко Борисов в понеделник.

По думите на председателя на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски за последната седмица има 12% ръст на хоспитализираните с COVID-19 у нас.

 

 

„Нивото в интензивните клиники се задържаше ниско дълго време, но сега има ръст с 9.8%. От 274 сега са 301 души”, добави проф. Мутафчийски. Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов потвърди думите му, като отчете същите тенденции и за ръководеното от него лечебно заведение.

На 14 дневна база заболеваемостта от коронавирус у нас е 127 на 100 хиляди души население. Това ни нарежда на 25-о място в Европейския съюз и на 15-о по смъртност.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.