Дрогата беше намерена при проверка на кораб на пристанището във Варна

Апелативният съд във Варна остави в ареста окончателно двамата мъже, обвинени в контрабандата на над 400 кг хероин. Дрогата беше открита преди дни на пристанище Варна- Запад, скрита в строителни материали. Според съда има вероятност обвинените да се укрият или да извършат друго престъпление. Адвокатите на арестувания митничар бяха категорични, че няма доказателства той да е виновен и поискаха по-лека мярка за неотклонение. Същото поиска и защитата на другия задържан, собственик на шуменска фирма.

Задържаха над 400 кг хероин от Дубай във Варненско (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Продължаваме да твърдим, че данните за участие на Светослав Филев не кореспондират с данни за участие в контрабанда”, коментира Иван Томов, адвокат на митническия служител.

„Очевидно на този етап ще се дава възможност на следствието да събере доказателства за прякото му участие в тази контрабанда, а не хипотетичното”, каза Бранимир Балачев, друг адвокат.

„Подзащитният ми е абсолютно обикновен гражданин. Той няма каквито и да е познати в България. Самия му профил не мисля, че отговаря на човек, който се занимава с трафик на такова огромно количество наркотични вещества”, заяви Панайот Вълчев, адвокат на собственика на шуменската фирма.

Двамата обвинени за контрабандата на над 400 кг хероин остават в ареста (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА