Вижте кои са най-харесваните ленти по кината ни

Любимите герои от поредицата на Уилям Хана и Джоузеф Барбъра, пресъздадени в комедията "Том и Джери" се харесаха най-много на зрителите у нас, сочат обобщените данни от отворените 2/3 от кината в страната. Приключенията на изобретателния мишок и преследващия го котарак са гледани от 9736 зрители. 

На втора позиция е екшънът "Жената чудо 1984", продължение на първия филм отпреди три години. Пренасящата ни в началото на 80-те история за принцесата на амазонките Диана и приятелят й Стив е вече трета седмица на екраните у нас и има 7073 зрители. 

Трети по ред сред най-гледаните филми е трилърът "Бягай". Мрачният разказ за майка и дъщеря с увреждания, която започва да подозира родителя си за влошаването на своето състояние е вече десет дни на екраните у нас и е гледан от 4062 зрители. 

Вечното съперничество между Том и Джери оживява на големия екран

Четвърто място е за комедията "Суперинтелект" с Мелиса Маккарти в главната роля. Промяната в живота на Каръл, която изведнъж придобива свръх познания за света и околните с помощта на изкуствен интелект е вече втора седмица на екраните и е гледана от 3 443 зрители 

Пето място в топ е за екшън-комедията "Убийство за Оскар" с Робърт Де Ниро, Морган Фрийман и Томи Лий Джоунс в главните роли. Опитите на филмов режисьор да се издължи на мафиот с убийството на главния актьор във филма му, срещу което трябва да получи солидна застраховка са на екраните у нас от средата на ноември, като до момента са гледани от 6 414 зрители. 

В очакване на наградите "Златен глобус"

В топ 10 на най-гледаните филми у нас попадат още италианската драма "Връзки", френският криминален екшън "Кръстницата", анимацииите "Лео Да Винчи: Мисия Мона Лиза" и "Тролчета: Турнето", романтичната драма "Мартин Идън".  

Миналият уикенд работещите киносалони са посетени от общо 15 704 зрители, за сравнение  миналата година по същото време филми са гледали на 60 237 души. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.