Това потвърди премиерът Бойко Борисов

Дни преди 1 март и на фона на покачващата се заболеваемост от COVID-19, премиерът Бойко Борисов потвърди, че ще бъдат облекчени мерките.

Така само след 5 дни отново ще можем да отидем на ресторант, без да нарушаваме правилата. Премиерът Борисов обясни, че това било заслуга на всички, които спазват мерките.

„Дисциплинираният, мислещият, интелигентният народ заслужава да се отнасяме по този начин - да води нормален живот. Така че надявам се на 1 март, както сме поели ангажимент, да го направим”, заяви Борисов.

Премиерът обяви кога отварят ресторантите

Последва обаче и призив- да няма опашки пред заведенията.

„Това не значи, че трябва масово да се юрнем да ходим по ресторантите”, заяви Борисов.

И от хасковското село Малово, където беше на посещение,  премиерът за пореден път даде висока оценка на работата на правителството през кризата.

„Ние управляваме по най-добрия начин пандемията, това е безспорно и всички колеги го отчитат вече. Днес в Холандия или утре ще отворят фризьорските салони. Представете си досега да сте били без фризьорски салони, без фитнеси, без молове, без магазини”, коментира Борисов.

Съвсем скоро обаче, посещенията на премиера Борисов из страната могат да спрат заради предизборната кампания.

„Планът е да се съчетават задачите, свързани с управлението на държавата, с участие в изборите, като при участие в изборните мероприятия съответно министър или министър-председателят ще бъде в отпуск”, обясни вицепремиерът Томислав Дончев.

Борисов обаче не отговори кой ще го замести в Министерския съвет след 5 март, когато започва предизборната кампания, а той самият застава начело в два района.

Отпускат близо 2 млрд. лв. за малки и средни предприятия

„Определили сме Марияна Николова. Тя е вицепремиер. Марияна Николова отговаря за изборите”, коментира Борисов.

По-рано през деня премиерът посети и предприятие  за химически продукти в Димитровград. Кабинетът припомни, че заради Зелената сделка и ограничаване на вредните газове до 2050 г., България може да разчита на европомощ в размер до 2 млрд. лв.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си