Според него собственичката на питбула се е държала неадекватно

Мъж твърди, че той и кучето му са били нападнати от питбул, докато са се прибирали от сутрешната си разходка. Емил Ноев се свърза с NOVA и разказа, че инцидентът е станал в неделя, 28-ми февруари. Емил има Голдън ретривър, който е бил тежко ранен след нападението.

„Прибирайки се от разходка, точно пред блока, бяхме пресрещнати от жена, която водеше американски стафордшир. Кучето беше на много дълъг повод, нямаше нашийник, а нагръдник, който беше прекалено голям. Животното беше около 25 кг.”, обясни Ноев.  

Той добави, че неговото куче е било без повод. То отишло да се социализира с питбула, по думите на Ноев.

„Късно го видях, повиках го, озова се на моята команда. Опита се да заобиколи питбула, но понеже той беше на много дълъг повод, с едно движение само се пресегна и го сграбчи”, стана ясно още от разказа му.

Според мъжа собственичката на питбула се е държала неадекватно. „Влачеше се по земята. Има и свидетели, които ни видяха. Тя не можеше да контролира животното си по никакъв начин”, допълни Ноев.

Той е подал сигнал в полицията. От МВР отговориха, че в момента се извършва проверка по случая.

Очевидец на инцидента потвърди разказа на Ноев. 

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.