На тях се виждат кратери, планински хребети и дюни

Китайската автоматична междупланетна станция "Тянвън-1" изпрати нови черно-бели и цветни снимки от орбитата на Марс, съобщи Китайската национална космическа агенция. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Черно-белите кадри са заснети от височина 330-350 км. На тях се виждат кратери, планински хребети и дюни. Диаметърът на най-големият от заснетите кратери е около 620 метра. На цветните снимки се вижда северният полярен кръг на Червената планета.

НАСА показа зрелищна панорамна снимка от Марс (ВИДЕО )

"Тянвън-1" бе изстрелян на 23 юли 2020 г. с ракета-носител "Чанчжън-5" и на 24 февруари тази година влезе в орбитата на Марс. Очаква се китайският апарат да кацне на повърхността на Марс, в южната част на равнината Утопия през май или юни тази година. Марсоходът ще изследва грунта, йоносферата и климата на планетата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА