Полицията издирва и второ лице – помагач на задържания

18-годишен рецидивист ограби и преби 77-годишна жена в търновско село. Нападението е извършено в петък вечерта. Отмъкнати са златни накити и сумата от 600 лева, а полицията издирва и второ лице – помагач на задържания.

Тежкото престъпление се е случило в село Виноград, където сама живее 77-годишната Верка Георгиева. Двама млади мъже влизат в стаята с качулки, връзват я и я пребиват. "Започва да я бие по главата, по гърба, където намери. Натискал я е, удрял я с юмруци отстрани, по крака, навсякъде има синини. После седнал върху главата й и тя е нямала въздух. Щяла е да умре", заяви Веска Ангелова, дъщеря на пострадалата.

18-годишен рецидивист нападна и ограби възрастна жена (ВИДЕО)

Възрастната жена, с вързани зад гърба ръце, е била заключена в избеното помещение, където е прекарала нощта, мъчейки се да се освободи. „Успяла е да вземе нож, мъчила се е и накрая е срязала сезала”, казва още Ангелова.

Възрастната жена не може да говори, защото е с отстранени гласни струни. От ръцете й и от дома й липсват златни накити, раница със 600 лв. и лични документи. 77-годишната Верка Георгиева сега е при дъщеря си в съседно село и е в шок.

Пострадалата познавала задържания. Той е от село Виноград. Наскоро излязъл от затвора, където е лежал за подобно престъпление половин година. Живее при вуйчо си, който е потресен.

„Той наскоро излезе от затвора. Какви ги върши това момче, той акъл няма! Взел е генът на баща си. Нищо не е взел от нас. Ние сме мирни хора. С никого нямаме разправия”, казва той.

Още по темата гледайте във видеото.