Парите ще отидат за нови офиси и центрове за данни в САЩ

Google планира да инвестира над 7 милиарда долара в нови офиси и центрове за данни на територията на САЩ през настоящата година.

В общо 19 щата ще бъдат разкрити поне 10 хиляди работни места на пълен работен ден. 1 милиард долара ще отидат за Калифорния.

Инфрмацията съобщи изпълнителният директор на Google Сундар Пичай. По думите му желанието на компанията е да бъде част от икономическото възстановяване след пандемията от COVID.

Корпорацията ще инвестира в разширяването на центрове за данни в щатите Небраска, Южна Каролина, Вирджиния, Невада и Тексас. Нови работни места ще се появят в Атланта, Вашингтон, Чикаго и Ню Йорк.

"Разпределените средства в бъдеще ще позволят на Гугъл да доставя повече стоки и услуги. Това ще допринесе за възстановяването на американската икономика, засегната от пандемията на коронавируса", добавя Пичай. 

Компанията майка Alphabet спря инвестициите в недвижими имоти миналата година вследствие на пандемията и първият в историята спад на приходите на Google през второто тримесечие на миналата година.

Alphabet намалява таксата за разработчици на приложения за Play Store

Разширенията на центровете за данни идват в момент, когато технологичният гигант развива мощно своя облачен бизнес. Компанията планира да върне работниците в офисите си от тази есен.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.