Собственици искат да премахнат платеното паркиране от имота им

Тротоар в София се оказа едновременно част от двор на кооперация и част от "зелена зона“.  Собствениците искат промяна в схемата за платено паркиране, за да си върнат правата върху имота.

„По документи за собственост тротоарът е част от нашия двор и е към кооперацията, в която живеем на улица „Янтра”. Той е обособен за по-голямо удобство и на гражданите, и на живущите”, заяви в ефира на „Здравей, България” един от собствениците на имота Цанко Василев.

Мъж пропадна в наскоро ремонтиран тротоар (ВИДЕО)

По думите му, ако се спази закона, паркиралите коли не би трябвало да са там, а да са от дясната страна на улицата и да бъде освободен тротоарът пред сградата.

„В момента тече проверка и ако се установи, че тротоарът е част от имота, то колите ще бъдат преместени. Това става по предложение на районния кмет, който трябва да каже каква ще бъде новата схема за паркиране. През 2017 година, когато бяха въвеждали зоните за платени паркиране – улица по улица сме разглеждали схемите за паркиране в района. Тогава, за улица „Янтра” не е имало каквито и да било забележки”, посочи Александър Георгиев, зам.- директор на ЦГМ.

Подробностите по казуса гледайте във видеото.