Инцидентът е станал на улица в Пловдив

Мъж пропадна, докато върви по тротоар в един от кварталите на Пловдив. Пострадалият е откаран в болница, където е прегледан и освободен за домашно лечение. Улицата, на която е станал инцидентът, е в ремонт от няколко месеца заради мащабния воден проект, който се изпълнява в момента в града.

„Вчера, както си вървях, пропаднах в дупка, дълбока метър-метър и половина. Имам разтегнати сухожилия на левия крак”, разказа потърпевшият Станислав Марков.

Ремонтират пропаднал тротоар в центъра на София (СНИМКИ)

По думите му тротоарът е ремонтиран преди 2 седмици. Мястото на инцидента вече е обезопасено, но не е било така, когато потърпевшият е минал оттам.

От строителния надзор подозират, че основата на тротоара може да е подкопана от канализационно отклонение на сградата. „И аз съм учудена, защото тротоарът е направен както трябва. Не можем да направим тротоар върху дупка”, коментира Павлина Гогова.

„Разпоредена е незабавна всеобхватна проверка по случая, за да видим какви са причините за това пропадане. Ще предприемам мерки, след като излезе резултатът от нея”, заяви инж. Иво Сираков от община Пловдив.      

Заради инцидента мъжът ще излезе за 20 дни в болнични, готов е да съди община Пловдив

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Илиян Велков