За втора поредна година Международният ден на театъра попада в карантина

Отбелязваме Международния ден на театъра. Датата се чества за 60-та поредна година, но заради кризата с коронавируса актьорите търсят нови форми, чрез които да уважат празника.

За Татяна Лолова и края на едно поколение

За втора поредна година Международният ден на театъра попада в една карантинна ситуация със стриктни мерки. Заради пандемията от COVID-19 столичният театър „Възраждане” отбелязва празника по малко по-различен начин, а именно онлайн.

 Как се случва това?

„По това време театърът е пълен с много деца. Сега това липсва. Няма ги и актьорите. Ние сме тук, за да ви посрещнем. Детското представление се излъчва виртуално и може да бъде гледано на сайта на нашия театър”, каза Роберт Янакиев.

В първия ден от извънредното положение на изминалата година камерният театър излъчи няколко от спектаклите си онлайн, в които артистите играеха на живо, но без публика. Тази нова форма на общуване беше възприета много добре от публиката и тя отново е на фокус във “Възраждане”.

„Ничия земя“: На голямата Татяна с голяма любов

В Световния ден на театъра - 27 март, театър „Възраждане" в София предлага две постановки за зрителите, които можете да видите онлайн. За малките зрители е подготвен спектакъла "Макс и Мориц", а от 19:00 часа ще бъде излъчена постановката "Защото на мама така й харесва".

Повече по темата гледайте във видеото