Над 80 процента от учителите и останалите служители в училища вече са получили поне една доза с ваксина

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че до 19 април всички американски граждани, които са на възраст над 18 години, ще имат достъп до ваксини срещу коронавирус. Това е с две седмици по-рано от предишния обявен срок, който беше първи май.

„Това означава, че не по-късно от 19 април във всяка част на страната, всяко лице, навършило 18 години, ще има достъп до ваксина без повече объркващи правила, без повече объркващи ограничения“, каза американският президент.

Над 80 процента от учителите и останалите служители в училища вече са получили поне една доза с ваксина, каза още Байдън. Той подчерта, че има нови щамове на коронавирус, които водят до ново увеличаване на случаите на заразени.

Президентът Байдън се снима до заек с маска (ВИДЕО)

По тази причина особено възрастните американски граждани не трябва да се колебаят да се ваксинират, призова Байдън.

„Не сме стигнали финала, все още имаме да свършим много работа, все още участваме в състезание на живот и смърт с този вирус. Сега не е моментът да се отпускаме“, каза той.

Досега COVID-19 е отнел живота на над 555 хиляди души в Съединените щати, с което страната се нарежда на първо място в света по смъртни случаи заради коронавирус. В същото време четирима на всеки 10 американски граждани са получили поне една доза. С това Съединените щати са една от страните с най-висок темп на поставяне на ваксини.

Източник: БНР