Решението е на президента Болсонаро

Няма да има национален локдаун в Бразилия. Това обяви президентът Жаир Болсонаро след шокиращия бум на коронавируса в страната. Вчера Бразилия отбеляза черен рекорд с над 4 000 починали за един ден.

„Няма да възприемем тази политика, всичко да е затворено и всички да си стоят у дома. Вирусът няма да си отиде така. Като всички други вируси, той ще остане част от живота ни. Практически е невъзможно да го унищожим. Мога да заповядам национален локдаун, но няма да има такъв”, обясни Болсонаро.

Нова мутация на коронавируса е открита в Бразилия

Според данните вече са препълнени дори и стадионите, които бяха превърнати в полеви болници. Болсонаро е известен противник на строгата карантина. В началото на пандемията той дори наричаше вируса „малко грипче”.

„Жалко е, че в момента ни се смее целият свят. Но освен това се страхуват от Бразилия. Защото страната ни се превърна в бомба със закъснител. Развъдник на коронавируса, който произвежда нови мутации. Това е заради пълната липса на контролни мерки”, смята председателят на профсъюза в Сао Пауло Сержо Рикардо Антикуейра.

В Бразилия живее около 3% от населението на света, но страната отчита 10 на сто от всички положителните проби и 11% от всички смъртни случаи.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК