Това щяло да стане с оглед на спада на заболеваемостта

Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че се обмисля разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта.

„Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки“, заяви Ангелов.

Борисов: През май ще имаме колективния имунитет (ВИДЕО)

Според премиера Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публика по стадионите.

„Всички наши опоненти много се подиграваха как двама генерали плашим хората. Когато се разболеят, първи тичат във ВМА или ползват всички лекарства. Най-важното е Господ да е с нас”, добави той. 

Борисов отчете, че в някои страни е въведено военно положение. Според него народът у нас е интелигентен, разбира и внимава.

Личните лекари обаче заявиха, че са недоволни заради недостатъчното количества от всички видове ваксини.

„На нас трябва да ни се осигурят от всички видове, за да избират хората. Факт е, че когато получваме ваксини много рязко скача броят на ваксинираните”, обясни доц. Любомир Киров.

От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари наблюдават отлив на желаещи да се имунизрат с препарата на AstraZeneca. Джипитата се притесняват дали няма да разполагат само с тази васкина.

Оказа се обаче, че властите се тревожат и за ваксината на „Янсен”, която в момента се проучва за нежелани реакции.

„От Johnson & Johnson имаме 2 милиона , но започват и за нея да говорят страшни работи. Търговската война е страшна сила”, коментира Борисов.

Първа доставка от ваксината на „Янсен” у нас очакваме през следващата седмица.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК