Плюшените играчки правят компания на клиентите

Заведение в София отвори врати с огромни плюшени мечета на масите след няколкомесечно затваряне. Играчките пият кафе, пушат дори пури и правят компания на клиентите.

От седмица плюшени мечета големи, колкото човек, живеят на столичната улица „Оборище”.

„След зимен сън мечките избраха точно България за първото си пътешествие. Пристигнаха директно от Франция - тук са на почивка по наша покана”, обясни собственикът на заведението Марко Стойчев.

Вероятно сте чували, че е хубаво доброто кафе да бъде пито в добра компания. Мечетата осигуряват такава, но и подсказват, че е важно да спазваме дистанция в дните на пандемия.

„За да покажем, че трябва да се спазват мерките по един много симпатичен начин, но и да насочим вниманието на обществото към проблемите на сектора. Да пожелаем на колегите, с началото на сезона, да не затваряме повече и да се отърсим от кошмара, който изживяваме вече година”, добави Стойчев.

Широките усмивки на безмълвните мечета не остават скрити и вече са любими на редовните клиенти.

„Страхотна идея! На мен лично много ми повдигат настроението и са елегантен начин да се спазва дистанция”, смята клиентът Мирела Димитрова.

„Мечоците са винаги в добро настроение - всеки си има своите особености - един от героите пие повече, другият пуши пури малко повечко”, посочи собственикът на заведението.

Дошли от Франция, мечките обмислят да останат у нас за по-дълго.

„Не са дали крайна дата - доколкото знам, програмата им включва обиколка на няколко от забележителностите на София. Ще гостуват в някое заведение, а в мелнишкия регион ще летят с балон над лозята”, обясни Стойчев.

Ако перифразираме думите на най-известното плюшено мече в света, че няма нищо по-хубаво от това денят ти да започне с щастлив край, няма и нищо по-хубаво от това да започне в добра компания, дори и плюшена.