Партията ще подкрепи кабинет на "Има такъв народ" при няколко условия

Националният съвет на БСП ще подкрепи кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Четвърти час продължава заседанието. Приета е работна група. Тя ще води разговори с президента, в която влизат лидерът на БСП Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и други. Решението е подкрепено със 122 гласа.

Националният съвет на БСП се събра на заседание

Членовете на Националния съвет на БСП на днешното му заседание сформираха работна група, която да осъществява комуникацията с президентската двойка за формулата на издигането ѝ, инициативният комитет и политиките, които ще отстояват Радев и Йотова. Групата ще се ръководи от Корнелия Нинова, а в състава ѝ влизат представителите от ръководството на партията - Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и представителите на ръководството на парламентарната група - Кристиан Вигенин и Христо Проданов.

„Националният съвет изрази позиция за подкрепа за втори мандат на Румен Радев и Илияна Йотова. Формирахме работна група, която да започне разговори с тях”, каза на брифинг Корнелия Нинова.

 

 

„БСП няма да подкрепи предложено от ГЕРБ правителство. При предложение на такова от втората политическа сила, БСП ще проведе разговори. Ще го подкрепим, но няма да участваме в него. Нужни са обаче и няколко неща, които те трябва ясно да заявят преди това да се случи”, каза още Нинова.

Източник: "Фокус"