За виртуалната реалност в пленарната зала

Лидерът на втората по големина политическа сила "Има такъв народ" Слави Трифонов и още петима народни представители в изолация или под карантина положиха онлайн клетва като депутати в 45-ия парламент.

Бурни дебати в първия работен ден на новото Народно събрание (ВИДЕО+СНИМКИ)

 234-ма депутати от 45-тото Народно събрание се заклеха в залата този четвъртък. COVID пандемията обаче беше причината за картина,  която виждаме за първи път в историята на българския парламентаризъм - 6 народни избраника положиха клетва пред екраните на компютрите и мобилните си телефони.

Карантинираните политици са Тодор Тодоров от ГЕРБ, Андрей Михайлов, Галя Бърдарска и Слави Трифонов от „Има такъв народ” ,Атанас Костадинов от БСП и Халил Летифов от ДПС.

Тодор Тодоров е един от основателите на политическа партия ГЕРБ в област Силистра. По негова идея членовете на областната организация на партията в града отбелязват националния празник 3-ти март облечени в народни носии.

Андрей Михайлов от „Има такъв народ” има над 19 години професионален опит в сферата на защита на конкуренцията. В неговата експертиза попада и регулацията на електронните съобщения.

Любимецът от парламента: Мика Зайкова не остави никого безразличен

Доцент Галя Бърдарска е експерт по интегрирано управление на водните ресурси. Съавтор е на 4 изобретения на пречиствателни съоръжения.  

Станислав Трифонов, по-известен като Слави Трифонов, е български певец, музикант, телевизионен водещ, продуцент, а отскоро и политик. Едно от най-разпознаваемите лица в съвременната телевизионна история.

Атанас Костадинов от БСП е специализирал в Харвардския университет в програма за обучение на лидери.  В периода 2005-2009 г. е заместник – министър на околната среда и водите, а през 2013г. отново е назначен на този пост. Депутат е и в 44-тото народно събрание.

Халил Летифов има четири мандата като областен председател на ДПС в Стара Загора. Той е и един от петимата заместник –председатели на партията.

Слави Трифонов се закле като депутат дистанционно

Без значение дали са положили клетва онлайн или присъствено в пленарната зала, новите депутати трябва да поставят интереса на хората на първо място. Потвърждава го и най-възрастният сред тях – Мика Зайкова.

Репортер: Николай Беремлийски