Тя ще продължи до неделя

Започва нова акция на "Пътна полиция" у нас. Проверките са в рамките на полицейската операция ROADPOL, която се провежда на територията на целия Европейски съюз.

Акцията започва от днес и ще продължи до неделя. От КАТ ще следят за скоростта по първокласните, второкласните пътища, магистралите и големите булеварди. 

 

 

„Важно е да отбележим, че утре в рамките на 24 часа без прекъсване, всички технически средства на „Пътна полиция” ще установяват превозни средства с превишена скорост. Контролът ще бъде строг на територията на целия Европейски съюз”, заяви гл. инсп. Николай Крушарски от ГД "Национална полиция".

Рекорд: Пловдивчанка с 4 200 лева глоби за скоростни нарушения

По думите му от началото на година техническите средства за скорост са били натоварени максимално. „Това е един от основните начини за контрол на пътищата. Констатирани са над 400 000 нарушения за превишена скорост от началото на годината. За всички тях са съставени електронни фишове или предстои нарушителите да бъдат санкционирани”, каза още той.

И допълни: „Санкциите за превишена скорост започват от 20 лв. за превишаване с 10 км/ч с прогресивно увеличаване спрямо самата скорост на автомобила. За последния месец април са установени 4 фрапиращи нарушения. Нарушителите са наказани с електронни фишове за 1200 и 1300 лв., които са платени на момента”.

Семейство загина в тежка катастрофа край Микре, шеф в АПИ участвал в инцидента