Челно са се ударили два леки автомобила

Тежка катастрофа на пътя София - Варна. Семейство загина след удар от джип. Съпрузите Христо и Дафина отивали до бензиностанцията, за да си купят цигари. Повече обаче не се връщат в родното им село Голец. При излизане от бензиностанцията, в колата им се врязва джип. Именно в него е пътувал и Олег Асенов - шеф в АПИ.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Има данни, че автомобилът, който е бил управляван от един от пострадалите, е правил опит за обратен завой, излизайки от бензиностанция, която е встрани. Но дали е извършил тази маневра, или е бил хода на тази маневра - това ще се изясни в хода на разследването”, обясни окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Ограничението за скорост в този участък е 60 км/ч. Дали джиът се е движил по-бързо, ще установят експертите. Разследващи обясниха, че колата на загиналите съпрузи е била изхвърлена на поне 20 метра от мястото удара. Шефът в АПИ и жената, управлявала джипа, са били откарани в Спешна помощ.

„Единият мъж се оказа с контузия на гръден кош. А дамата беше здрава. При нея не сме установили никакви наранявания”, каза д-р Силвия Моева,  ЦСМП – Ловеч.

Челен сблъсък между тир и бус в Прохода на Републиката, има загинал (СНИМКИ)

През целия ден Олег Асенов не отговаряше на телефона си. От „Пътната агенция” обясниха, че е добре. А в селото на загиналите още не могат да повярват какво се е случило.

„Нещастие за всички. Уважаваха ги хората. Сега остават едно момче и една баба, която гледаха”, каза кметът на село Голец  Николай Гергов.

Двамата работили в строителството. След удара кучето им, което също е било в колата, е оцеляло.