Налага ли се актуализация на бюджета?

"До момента не сме получили покана за преговори от ГЕРБ и кандидата за премиер Даниел Митов. Не се виждаме близо идейно до ГЕРБ, тяхното управление допринесе за сериозна корозия на държавността", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Георги Ганев.

И допълни, че дали ще има среща, ще решат политическите лидери, а според него правителство на ГЕРБ с подкрепа от 75 гласа е малко вероятно.

Депутатите приеха състава на три парламентарни комисии

Икономистът смята, че твърде много у нас се вторачваме в средствата, идващи от ЕС, тъй като те са важни, но българската икономика генерира големите приходи и вниманието трябва да се насочи към всички пари, с които борави държавата, и как го прави.

За него влизането в Еврозоната продължава да е възможно, ако сме в рамките на числовите критерии, но също така ще се гледа и борбата с корупцията.

"Положението с хазната не е розово, но не чак толкова лошо, приходите се държат прилично по време на криза. Нещата са напрегнати, но не невъзможни. Засега добавките за пенсионерите ще бъдат продължени", убеден е Ганев.

ЛИЦАТА НА ИЗБОРИТЕ: Икономистът Георги Ганев

Георги Ганев подчерта, че ще има внимателен поглед как са работили мерките за компенсиране на засегнатите от здравната криза бизнеси досега, за да се види дали нещо може да се коригира, но е сигурен, че мерки трябва да има и допълни, че само десен политик може да гарантира, че компесаторни мерки могат да се осъществят коректно.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.