Според депутата от ДПС сформиране на нов кабинет е възможно, но по-сокоро се върви към предсрочни избори

"България, както всички по света, също трябва да се грижи за природата и Земята. Нашата природа е с голямо биоразнообразие и то трябва да се поддържа", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS депутатът от ДПС и бивш министър на екологията доц. Джевдет Чакъров в Световния ден на земята.

Той приветства усилията на американския президент Байдън в посока подобряване ситуацията с промените в климата, но спомена, ще трябва да се плаща тежка цена в икономически и социален аспект.

Относно Плана за възстановяване депутатът от ДПС заяви, че нашата страна не трябва да закъснява. ЕС отпуска пари срещу реформи, срещу иновации. Според ДПС нашият план не отговаря на критериите от ЕС.

"Трябва всичко да бъде направено така, че тези средства да постъпят в България и те да отиват към малкия и среден бизнес, а не към общините и администрацията", категоричен бе депутатът.

За политическата ситуация у нас Джевдет Чакъров заяви, че ДПС има принципна позиция, свързана с членството ни в ЕС и НАТО и партията е за открит диалог с всеки, който споделя идеите им.

"Хората гласуваха за промяна, протестиращите бяха подкрепени, смущаващи са нападките и езикът, както и липсата на конструктивен диалог", допълни бившият министър.

Той е убеден, че е нужен рестарт на държавността и провеждане на сериозни реформи в редица сфери.

Според него политическите субекти трябва да представят програми и от ДПС са склонни да подкрепят такава политическа сила, без да участва в управление. Но не вижда как това може да се случи с ГЕРБ, защото политиките та тази партия вече са ясни.

"Бихме подкрепили нова партия, това очаква обществото и ние ще се съобразим с него", добави Джевдет Чакъров и заключи, че би могло да се сформира кабинет, но за съжаление по-скоро отиваме към нови избори.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.