Жителите на Манастирище разказаха, че това не е първият опит за убийство направен от стрелеца

Хората от врачанското село Манастирище са в истински шок, след като техен съселянин, който е психично неуравновесен, застреля случайно преминаващ по улицата човек в колата му.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Жертвата и брат му се връщали от работа, когато 45-годишният мъж, диагностициран през 2007 г. и лекуван многократно, излиза от дома си и стреля 5 пъти по тях. После се барикадира в дома си и взима за заложник собствената си майка. Наложи се специалните сили на реда да се намесят, за да го задържат, без да пострада друг човек.

Живущите в село знаят, че мъжът е агресивен и срещу него са взимани мерки. Той е лекуван няколко пъти, но многократно е проявявал агресия. Опитал е да убие и дете преди години и само намесата на съседи спасява живота му.

Мъж уби съсед и се барикадира в дома на майка си (ВИДЕО+СНИМКИ)

„От яд, че ми спасиха детето, този човек полудя съвсем. И ето, отмъсти си – уби човек”, разказа майката на нападнатото дете.

Съселяните на мъжа дори инициирали подписка за задържането му, която е изпратена до прокуратурата. Оттам обаче не предприели никакви действия, тъй като мъжът бил освидетелстван.  

Подробности гледайте във видеото.