Младоженци направиха дарение за Ботаническата градина

Позакъснялата пролет вече е тук. Това е времето, когато в Балчик се случва нещо много специално. Хиляди лалета показват своята прелест в станалия вече традиционен "Парад на лалетата".

Любовта на Лилия и Александър Сандеви хванала корени в Балчик. На 20 август миналата година двамата сключват брак сред цветния рай на Ботаническата градина. Вместо да купуват цветя за тържеството, младата двойка приканва своите гости да направят нещо по-различно.

„Всеки, каквито пари е предвидил за букет, да ги пусне в една кутия, в която да ги съберем  и да направим дарение на Ботаническата градина”, разказа Александър.

И малко преди Цветница фиданката вече е част от богатото и уникално растително семейство в Балчик.

„И понеже сватбата се асоциира с цветя, с растения, с красотата на природата, искахме да е нещо, което ще остане след нас”, сподели Лилия.

 

 

Феерия от лалета в Ботаническата градина в Балчик (ГАЛЕРИЯ)

И точно като любовта в живота на Александър и Лилия, пролетните цветя в ботаническата градина цъфтят във всички багри на дъгата. Още есента са засадени над 100 000 пролетни растения. Само за традиционния Парад на лалетата са подготвени около 25 000  луковици.

За ландшафтния архитект на градината Марияна Димитрова е важно цветната идилия да създава усещане за свежест и пролетно пробуждане.

Ботаническата градина често е атрактивна за сватбени тържества.Там се издига и първият в страната открит зелен параклис.