Кампанията започна в Хасково

Мобилни екипи ваксинират по домовете им трудноподвижни хора. Днес този вид имунизиране стартира в Хасково. Линейка със спешен екип и лекар от РЗИ тръгнаха тази сутрин със списъка на желаещите да бъдат ваксинирани в домовете им. За днес това са петима души с хронични заболявания, които са и трудноподвижни. Първият е Васил Момчилов.

 "Аз бях записан и при личния лекар, обаче вие го изпреварихте и трябваше още да чакам. Какво да чакам - да се разболеем и да измрем?!", пита Васил. 
 
Васил е прекарал инсулт и има диабет. Никога не е имал съмнение дали да се ваксинира: Аз съм се напатил по болници и знам за какво става въпрос. Моят живот струва точно 100 000 лева да остана жив. Имам малко дете и трябваше да се ваксинирам". 
 
Кунчев: Ваксината на „Янсен” ще се използва без ограничения

"Това е картончето. С това картонче ще направим и следващата ваксинация. На 14 май ще бъде следващата доза", дава инструкции медикът, поставил ваксината на Васил. 
 
Преди всяка имунизация лекар извършва преглед на място. „С остри инфекциозни заболявания в момента или пък с едно ОРЗ - температура, кашлица, хрема, естествено, че няма да бъде имунизиран желаещият да получи ваксина”, заяви д-р Снежана Иванова - директор Дирекция в РЗИ – Хасково.

Досега в Хасковска област ваксинираните са над 20 000. "Имаме достатъчно количестов ваксини. Днес получаваме Pfizer, Moderna ще бъде получена. Ще раздаваме на личните лекари и най-вероятно ще бъдат обявени "зелени коридори" за всички, които желаят", посочва д-р Соня Димитрова, директор РЗИ - Хасково

Репортер: Димитър Иванов

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК