Хари и Меган се включват в благотворителен концерт

А сега продължаваме с новини около кралското семейство -   Eлизабет II се върна на работа след погребението на съпруга си, Хари и Меган се включват в благотворителен концерт, а Кейт и Уилям посетиха ферма в Литъл Стейнтън.

Британската кралица Елизабет Втора изпълни първите си обществени задължения след погребението на своя принц Филип, който почина по-рано този месец на 99-годишна възраст. Тя проведе видеоконферентен разговор с чуждестранни дипломати. На снимките 95-годишната британска кралица се усмихва по време на аудиенция с новите посланици на Латвия и Кот д'Ивоар. Тя осъществи контакт по видеовръзка от замъка Уиндзор.  Това бяха първите й публични ангажименти след края на официалния кралски траур.

Елизабет II с първи официален ангажимент след смъртта на съпруга си (СНИМКИ+ВИДЕО)

Херцозите на Кеймбридж също се връщат към нормалния ход на задълженията си .Двамата посетиха ферма в  област Дърам в Северна Англия. Те бяха топло посрещнати от нейните собственици Клеър Уайз и Стюард Чапман. Домакините разходиха гостите и ги научиха да хранят животни и да карат трактор. Престолонаследникът и жена му участваха и в дискусия с местни фермери, които им разказаха за проблемите си през изминалата година, както и за психическото състояние на хората заради пандемията.

Британският принц Хари и съпругата му Меган станаха почетни председатели на концерт на организацията "Глоубъл ситизън" за набиране на средства за доставяне на ваксини срещу Ковид-19 за медицински работници в най-бедните държави. Херцогът и херцогинята на Съсекс ще се включат в концерта "Vax Live, който ще бъде записан в неделя на стадион в Лос Анджелис, и ще бъде излъчен на 8 май. Водеща ще бъде Селена Гомес, а в събитието ще се включат  Дженифър Лопес, "Фу файтърс", Хър, както и актьорите Бен Афлек, Оливия Мън и Шон Пен.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.