Аукционът ще се състои на 13 май в Ню Йорк

Картини на Пикасо и Кусама, които не са показвани публично от 1984 г насам ще бъдат предложени на търг. Аукционът ще се състои на 13 май в Ню Йорк.

Аукционна къща Bonhams ще изложи произведенията на изкуството по време на предстоящите пролетни разпродажби.

Творбата на Пабло Пикасо „Дамата с бледолилава барета“ е оценена между 10 и 15 милиона долара.

ЗВЕЗДЕН АУКЦИОН: Джанет Джексън предлага на търг лични вещи (ВИДЕО)

"Толкова сме щастливи, че имаме възможността да покажем този портрет на Мари-Терез ​​Уолтър от 1937 г. Тя е сред най-големите му музи. Творбата е истинска експлозия от цвят, контраст и модерност, показва способността на Пикасо да бъде спонтатен. Това се вижда в интересната техника, която използва , за да очертае  красивата й руса коса. Забележете и начина, по който нанася цветове, изобразявайки един от най-характерните аксесоари за Франция - баретата,  това е свидетелство за неговото уникално умение да  прилага различни техники с четката", заяви Моли От Амблър, организатор на аукциона.

Продават на търг реквизит от „Междузвездни войни“, „Хари Потър“ и „Отмъстителите“

Сред най атрактивните експонати е невиждана до момента колекция от творби на Яой Кусама.

Тя включва три картини и осем творби на хартия. Дръзките, яркочервени картини "Река Хъдсън" и "Река Мисисипи" се оценяват  между три и пет милиона долара.

В  аукциона е включена и творбата "Розата" на Камий Писаро. Смята се, че моделът е неговата прислужница от Холандия - Роса.  Предварителна й оценка е около 2 милиона долара.

Любителите на импресионизма ще могат да се включат в търга на  13 май.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.