Лентата принадлежи на жанра танцово кино и в нея разказват история без думи

Иновативният филм "Поглед от ръба" разказва за дяволски привлекателната гледка, а в "Социална мрежа" за него разказва е един от актьорите и хореографи на лентата - Коста Каркашян.

По думите му филмът принадлежи на жанра танцово кино.

В „Поглед от ръба“ разказват история без думи.

Според него сюжетът разказва за това как хората се губят в дълбините на най-мрачните си емоции. А връзката с останалите помага отново да се почувстваме цели.

"Стефани Ханджийска е талантлив хореограф, мюзикъл в Египет ни събра", споделя Каркашян.

Така решават да си правят танцови клипчета по улиците на страната. Впоследствие се ражда идеята да се покаже красотата на България чрез танца. Заснемат се 12 места.

Екипът е международен, a композиторът и операторът са чужденци.

Лентата ще бъде представена на избрани фестивали.

Коста Каркашян е бил част от екипа, заснел в България клипа на Рита Ора. Той разказа, че звездата много се вдъхновила от естетиката на Перник, а нейното желание било да покаже Източна Европа като място с хъс и силен заряд.

„Фокус кино танц“ е 1-годишна програма за обучение по създаването на танцово кино. Лятото ще заснемат своите филми, а есента ще ги представят на фестивал“, заяви той.

А представлението "84 разговора" ще бъде представено 14 и 15 май в пространство за съвременни танци "ДНК". В него се изследва връзката между танца и капитализма.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.