По думите му е заблуда, че има безплатни услуги за обществото, данъкоплатецът ще ги плаща

"Подадох си оставката по свое желание, за да решим проблеми, като се даде възможност други да опитат където са големите проблеми. В нашия ресор не се строят детските градини. Арх. Игнатов за 2 години не го е разбрал". Това каза в "Денят на живо" доц. Тодор Чобанов, бивш зам.-кмет на София по повод освобождаването му от поста преди броени дни.

Днес арх. Борислав Игнатов, който е общински съветник и беше кандидат за кмет каза пред БНР, че според него по-несвършена била работата по отношение на детските градини и рушащите се паметници на културата.

Според него общината е трудна област за работа.

"За тези 9+2 години съм направил всичко възможно да допринеса в сферите на музейните дело, културните дейности и археологията. Прецених, че е време за промяна", обясни той.

По думите му при Старите софийски бани няма никакъв конфликт.

"Заблуда е, че има безплатни услуги за обществото, данъкоплатецът ще ги плаща. Изключително трудно е да бъдат модерни спа центрове, след като 30 г. не са работили", сподели доц. Чобанов.

Освободиха от длъжност зам.-кмет на София

"Имаме национална стратегия за интелигентен растеж, в нея е описано, че балнеологията е приоритет и изисква много сериозни инвестиции. Обществото трябва да слуша хората с реален опит", смята доцентът.

Той смята, че народни бани може да има само за сметка на други неща – да се извадят пари от транспорта и детски градини. А добър модел е да се потърси начин за самоиздръжка.

По отношение на построяването на паметник на американския президент Удроу Уилсън, доц. Чобанов изрази надежда, че около 27 ноември, когато е подписан Ньойския договор на, ще бъде открит на „Пиротска“.

"На Парижката мирна конференция той се явява гласът на разума и не позволява разделението на България на 3 зони на контрол – Румъния, Сърбия и Гърция", припомни историкът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.