Според президента на КТ "Подкрепа" няма проблем служебният кабинет да тегли заем при нужда

"Добавката от 50 лева за пенсионерите няма как да се махне лесно, но начинът, по който се дава, е неправилен, трябва хората с ниските пенсии да получават повече, а по-високите - по-малка сума", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Той добави, че се е твърдяло, че средствата за добавките за пенсионерите са разчетени до края на годината, а сега се казва, че са осигурени поне докато управлява служебното правителство.

Манолов информира, че се е стъстояла среща с вицепремиера Атанас Пеканов и са проведени разговори за Плана за устойчивост и възстановяване.

Според президента на КТ "Подкрепа" служебният кабинет може да направи така, че средствата за подпомагане да отиват директно до работника, а не да преминават през икономическия субект, но дали ще стане това е под въпрос.

Той подчерта, че това правителство е назначено от президента, за да организира изборите, както пише в Конституцията.

За него няма драма служебният кабинет да изтегли заем, ако не достигат средства, защото дългът е нормален, стига да се държи в нормални граници.

Относно изказването на министър Бойко Рашков за журналисти,  Димитър Манолов изрази мнение, че не е негова работа да апелира за тяхното уволнение.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.