Тя застава редом до тази на френския президент Еманюел Макрон

Восъчна фигура на Джо Байдън е новото попълнение в музея на Мадам Тюсо в Париж. Статуята на американския президент е поставена до тази на Еманюел Макрон.

След дълга принудителна пауза заради пандемията от COVID-19 музеят с восъчни фигури Грювен в Париж днес отново отваря врати. Посетителите ще могат на видят над 250 копия на известни личности, а най-новото попълнение сред тях е фигурата на американският президент Джо Байдън. 

 „Много, наистина много сме горди да приветстваме с добре дошъл   президента Джо Байдън. Винаги сме си представяли да съберем всички американски президенти на едно място. Това може да се види само при нас. От днес отново отваряме врати, така ,че заповядайте!“, съобщи Вероник Бересж, говорител на музея „Грювен“. 

Байдън подкара електрически пикап (ВИДЕО)

Джо Байдън застава редом до френския президент Еманюел Макрон. 

"Не мисля, че до момента г-н Макрон  и г-н Байдън са имали лична среща, както виждате това може да се случи само при нас.  Характерна за американския президент е неговата поза е, както и това,че той винаги се усмихва,  много е жизнерадостен и по този начин предизвиква усмивки и у хората. Винаги е трудно да пресъздадеш напълно образа , все още не познаваме добре поведението на Байдън , но вложихме много усилия и смятам ч,е се получи перфектно“, сподели още Бересж. 

Байдън подкрепя отмяна на патентите за COVID ваксини

Восъчната му фигура допълва колекцията на музея с другите президенти на САЩ, сред които са Джон Кенеди, Роналд Рейгън, Джорд Буш и Бил Клинтън. Фигурата на Доналд Тръмп вече не е сред тях.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.