Семейството на починалия в търсене на справедливост

Оправдателна присъда, след смъртта на мъж, направил забележка за силен клаксон. Инцидентът стана през 2016-та година, пред заведение в центъра на София. Тогава, след саморазправа, 50-годишният Красимир Пеев получава няколко смъртоносни удара.

Неговият приятел също е бил с тежко нараняване. Красимир умира в болницата, след няколко  дни в кома. Подсъдимият Любомир Крумов е признат за невинен. Близките поискаха да дадат гласност, тъй като смятат, че решението на съда  е несправедливо.

„Откриването на Любомир стана няколко месеца след разследването. Първо твърдеше, че изобщо няма общо със случката. Следствието бе водено две години и имаше много свидетели”, разказва близките на Красимир.

Главен свидетел е приятелят на Красимир – Цветан.

„Цветан го разпознава, а в хода на разследването това правят още 4 души. Установен е и автомобилът му”, казва съпругата на Красимир – Мария.

„Ние не сме сигурни, но в интернет пространството има информация, че Любомир Крумов е от криминалния контингент”, казва още близките.

Те добавят, че в последните 3 месеца се е появил протокол, който показва, че Любомир е бил на футболен мач, когато инцидентът се е случил.

„Интересно бе, че на едното от заседанията съдията даде думата на Крумов. Той излезе и каза, че е бил стюард на футболен мач. Съдията се изненада, че след 3 години той се сеща за този детайл”, добавя синът на Красимир.

Повече по темата гледайте във видеото