Вижте какво още каза тя в студиото на „Събуди се”

Въз основа на закона „Магнитски“ в сряда САЩ наложиха санкции срещу Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и всички, свързани с тях фирми и организации.

Кабинетът създава работна група в отговор на санкциите от САЩ

Два дни по-късно, в петъку българската прокуратура се самосезира и разпореди отделни проверки на шестте лица от доклада, а служебният кабинет реши да създаде работна група в отговор на санкциите от Америка.

На свой ред Европейският парламент обяви, че наесен ще изпрати у нас мисия, която да върви по следите на злоупотребите.

Прокуратурата образува преписки за санкционираните от САЩ лица (ВИДЕО)

„Това, което видяхме и прочетохме през тази седмица, беше една предизвестена сюжетна линия, която всички, които четат между редовете, можеха да очакват”. Това заяви Гергана Паси - член на УС на Атлантическия клуб в България, директор по европейските въпроси и бивш министър по европейските въпроси.

„Можем да спорим дали очаквахме акцията на САЩ да се разгърне в такъв мащаб, но в много голяма степен тя беше предвидима и изпратена като послание”, каза още тя.

И допълни: „Смятам, че това е един положителен сигнал за българското общество. Гледам с оптимизъм, защото вярвам, че проблемите се решават тогава, когато се изговорят, при това дори когато се кажат с недипломатичен език”.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА НАЛОЖЕНИТЕ ОТ САЩ САНКЦИИ ПО ЗАКОНА "МАГНИТСКИ" ЧЕТЕТЕ ТУК